Kelebek Etkisi

Temmuz 14, 2017
"...Arıyorum aklımda kalan bir ninni ezgisini
Hatırlıyorum da
Hepsi güzeldi
Kar, tipi, fırtına
Günlerin geçişi ardı ardına
Hasretiz bir kanat şarkısına
Mavi gökte kuşlar yine uçar mı ?..."

28 Aralık 2009'da yazdığım şiirden küçük bir alıntı. 

Belki belirsiz olduğumuzu düşünüyoruz bu Dünya'da. Belki de kimseler tarafından hatırlanmayacağımızı.

Bir kelebeğin en ufak bir kanat çırpışının binlerce kilometre ileride büyük tsunamiye ya da hortuma yol açtığını unutmayın. Hayatınızda verdiğiniz en ufak kararın ya da sizi o anda mutsuz ettiğini sandığınız o durumun bile ileride size çok daha güzel, daha mutluluk verici bir olay olarak dönebileceğini unutmayın..

İlla ki bardağın boş tarafına bakmak istiyorsanız bakın. Ama oradaki su yoksunluğu yerine oksijen bolluğunu görün. Bütün amacımız bu aslında. Polyanacılık oynayalım demiyorum. Ancak burada yaşayacağımız belirli bir süre var. Bu belli. Peki bunu kötü ve mutsuz geçirmek yerine neden eğlenceli ve mutlu olarak geçirmiyoruz? Olayları nedene bağlamak yerine onları tamamen ayırıp daha fazla mutsuz olmayı neden engellemiyoruz?

Gelin uçalım beraber. Dünyaya bir göz gezdirelim. Rüzgarlarla, yağmurlarla ve hatta karlarla. En ummadığınız şeyler sizin en büyük dayanağınız olabilir. Dayanak olması için illa ki sizi taşıması gerekmez. Sizi taşımaya gücü olmayan şeyler fiziksel olarak değil de zihinsel olarak yanınızda olur. Hayal gücünüzün en büyük dayanağınız olduğunu unutmayın.

2 yorum:

  1. heeeey eskiden bak ne güzel yazıyomuşsuun :) mavi gökte uçmak. e hadi uuuç artıık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.