Gerçekten Sevebilecek Miyiz?

Temmuz 28, 2017
   Yapılan birçok çalışma sonucunda "o meşhur bilim adamları" hayatımızın aşkıyla tanışma olasılığımızın 10.000'de 1 olduğunu belirlemişler. Acaba biz de o şanslı kişilerden olabilir miyiz? Kitaplarda okuduğumuz, filmlerde izlediğimiz o mükemmel aşka biz de bir gün sahip olabilecek miyiz?

   Hayır. Olup olabilecek bütün soruların cevabı aynı. O mükemmel aşka sahip olamayacağız. Evet, bir gün hepimiz aşık olacağız. Çok sevip çok sevileceğiz. Ama asla istediğimiz gibi dört dörtlük olmayacak bu. Bazen karşımızdakinin ilgisinden sıkılacağız, bazen de bizden neden kaçtığını çözmeyi bırakıp ona karşı olan ilgimizi yitireceğiz.

   Aslında o kadar da önyargılı yaklaşmamak gerekiyor değil mi? Belki içimizden bazılarının şansı yaver gider de bizden önce büyük, mükemmel aşklarına sahip olabilirler.

   Ben kendimi o şanslı kişilerin arasında saymıyorum ama. Her şey üzel giderken bi anda her şeyin bitmesini isteyen, belki de asla mutlu olmak istemeyen tarafımı susturamayan bir bünyem vardır. Birisinin bana karşı hamle yaparsa soğuduğum, peşinden koşmadığım, olması için çaba sarfetmediğim şeyleri özümseyemediğim bir yaşantım var. Asla bastıramadığım "drama queen" yanım bütün bunların olmasını sağlayan (!) kişi. Her şey çok güzelken, her şeyin çok güzel gitmesini fırtına öncesi sessizlik olarak yorumlayan kişi. İçimden asla atamadığım ve belki de asla atmak istemeyeceğim kişi.

12 yorum:

  1. Merhaba ..Evet ama o! kişi var sonuçta.Arayıp bulmaya değmez mi ?

    YanıtlaSil
  2. In my opinion there is no perfect love in this world. Love means to live loving with imperfections. That makes it perfect love. Heart's love is more important than any other type of love. Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You are right, there is no perfect love in this world. We are just trying to proof that our love is better than others.

      Sil
  3. Ben de aynı bünyeye sahibim. O şanslı kişilerden olsak bile bunun farkında olamayabiliriz gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bi de farkında olabilme durumu var..

      Sil
  4. aşk kafamı karıştırıyo diyosuuun :)

    YanıtlaSil
  5. Sizin yazınızı okuyunca Kafa dergisi aklıma geldi ve buldum, 2017 haziran sayısında Celil Nalçakan'ın "Kaç kadeh kırıldı" yazısında geçen aşk tarifi geldi aklıma:
    "Aşk; hakeme para yedirdiğin halde, kendi sahanda, bilerek isteyerek kaybettiğin maç..." yazıyordu.
    Haklı bence de. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.