İnternette Geçirdiğiniz Zamanlar İçin #1

Şubat 05, 2019
   Kendimce küçük bir seri başlatmak istiyorum. Zamanımızın çoğunu internet ortamında geçiriyoruz artık ve bu zaman dilimde neler yapmak istediğimiz ve yaptığımız şeylr de tabii ki bizim elimizde. Sıkılmamak, daha iyi ve kaliteli vakit geçirmek için benim kullandığımız bazı siteler var. Bu tarz siteleri, internette yapabileceklerinizi bu seri altında yazmaya başlayacağım. Umarım beğenirsiniz!

   Bu yazıyı okuyanların çoğunun hayatında blogger önemli bir yere sahip. Bu tarz yazılar yazanların da. Ama o kadar çok yön var ki buranın dışında gidebileceğimiz, ben biraz da onlardan bahsetmek istedim bugün. Gerçekten severek okuduğum, gezindiğim siteler var. Belki biliyorsunuzdur, belki bilmiyorsunuzdur. Ancak bir göz atmanızı tavsiye ederim. Sitelere gitmek için isimlerinin ya da fotoğraflarının üzerine tıklayabilirsiniz :)

1. Tumblr
   Gerçekten Tumblr'ı bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. İnternet ile ilk tanıştığımdan beri benim olmazsa olmaz sitem gibi bir şey. Bir nevi Twitter'ımın resimli hali. Aklınıza gelebilecek her çeşit fotoğrafın ve videonun olduğu bir site. Ama bilinenin aksine sadece fotoğraflardan oluşmuyor. Görsel temalı daha çok ancak kendinize özel tatlı bir blog kurabilmeniz için de yardımcı. Tumblr'a girip fotoğrafların arasında gezinmek bana her zaman huzur vermiştir.
   Her zaman yanınızda olması için telefon uygulaması da var :)
   Benim Tumblr hesabım için buraya tıklamanız yeterli!


2. Medium
   Çok da yeni olmamakla beraber aslında son zamanlarda keşfettiğim bir site oldu. Başta biraz hayal kırıklığına uğratsa da alıştım ve şu anda kopamıyorum. Medium, takip ettiğiniz ya da etmediğiniz dünyanın her tarafından olan yazarların yazılarının buluştuğu bir site. Yazar dememe bakmayın, herkes istediği yazıyı yükleyebiliyor.
   Bir de paralı kısmı var tabii ki. Para verince istediğiniz her yazıyı okuyabiliyorsunuz. Ben parasız kullanıyorum. Bu şekilde kullanınca yanında yıldız olan yazılardan - ki maalesef çoğunda var - ayda en fazla 3 tane okuyabiliyorsunuz. Ama kullana kullana yıldızlı olmayan yazıları bulup okumayı öğrendim.
   Paralı olması beni biraz üzse de diğer her türlü yazıyı okuyabildiğim için asla kopamayacağım bir siteye dönüştü burası. Kesinlikle kendinizi geliştirebileceğiniz, yeni bilgiler edinebileceğiniz ve daha bir sürü türde yazılmış yazılar var. Kesinlikle okunmalı!
   Her zaman yanınızda olması için telefon uygulaması da var :)


   Son olarak bu siteden bahsetmek istiyorum. Aslında daha önceden yazdığım Bir Yudum Kitap yazısında bu siteden bahsetmiştim. Üzerine tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz. Orada da anlattım ancak şimdi de kısa bir özet geçmek istiyorum. 
   Hayatın hızına "yetişip" kendilerine, kitap okumaya vakit ayıramayanlar için tatlı bir yöntem sağlayan bir site burası. Adınızı ve mail adresinizi girerek kaydolacağınız bu site sizlere her sabah bir kitaptan tatlı bir pasaj atıyor. O pasajı okuyup kitabı beğenip beğenmemek de sizlere kalıyor. En fazla iki üç dakikanızı alacak bu pasajı okuyup kitap hakkında bir fikir ediniyorsunuz. 


7 yorum:

  1. güzel tavsiyeler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. En çok ilgimi çeken "bir yudum kitap" oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hepsi de çok sevdiğim siteler. Çok faydalı öneriler olmuş. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel tavsiyeler vermişsin💞
    Medium u denemek istiyorum bende uygulamasını indirip kullanmaya başlayacağım.
    Bir yudum kitaba üye olucam kesinlikle
    Teşekkürler 💞💞

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzu yeni keşfettim. Sizi de bloguma bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Tumblr bağımlılık yapıyor yalnız

    YanıtlaSil
  7. selamlar sitenize ilk defa denk geldim takibe aldım sizi karşılıklı ziyaretler yapabiliriz artık ^_^

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.