Boşluk

Temmuz 08, 2016
"Hiç düş kırıklığına uğramayanlar, hiç umut beslememiş olanlardır."    -Bernard Shaw

   İki haftadır içinde bulunduğum boşluğa alışmaya çalışıyorum. Bütün gün hiçbir şey yapmadan oturabilmek, televizyon izlediğim için vicdan azabı duymamak muhteşem bir şeymiş.

   Okul, sınav stresi gibi şeylerin bitimine odaklanınca başka önemli şeylerin bittiğine adapte olamadım tabi. Mesela arkadaşlıklar. Her ne kadar "Lisenin bitimi, bizim bitimimiz olmayacak" veya "Üniversitede aynı şehre gidersek orada da görüşürüz" desek bile bunlar en fazla bir yıl sürebilecek. Herkes bir süre sonra farklı arkadaş çevrelerinin içine düşmüş olacak ve kimse geçmişini, bizleri geride tutan ileriye gitmemizi engelleyen şeyleri hatırlamak istemeyecek. Ki haklılar da. Ama ben onlar gibi değilim, hiçbir zaman da olamadım. Her okul değiştirdiğimde en az bir hafta kendi içime iyice kapanırdım. Kimseyle konuşmaz, herkesi izlerdim. Eski arkadaşlarımı, rahat, kendim gibi davranabildiğim çevremi özlerdim.

   Her sene yeni okul dönemi başlamadan önce hayaller kurardım. Normal, klasik kız istekleri. Beni herkes beğensin. Ama bu sene tekrar kurabileceğimi zannetmiyorum. Herkes gibi ben de beğenilmeyi tabiki de isterim/istedim ancak bu sene öyle şeyler yaşadım ki artık en masum isteklerin bile ne kadar büyüyebileceğini öğrendim. Aslında çok geliştim bu sene. Evet, çok fazla şey yaşadım, bazı günler ağlamaktan kendimden geçtim ancak hiçbirinden pişman değilim. Beni, onlar şu an olduğum kişi yaptı. Beni geliştirdi, büyüttü. Evet, pişman değilim ancak bir daha da büyük umutlarla hayal dünyasına koşmayı planlamıyorum açıkçası.

NOT: Belki de fazla konudan konuya atladım ama uzun zamandır yazamadığım için şu anda onun heyecanına verin. Artık her yazımın altında yazımı yazarken dinlediğim müziklerden birkaçını paylaşmayı düşünüyorum. Sizlere rahatlık olsun diye de üzerilerine tıklayınca otomatik olarak açılıyorlar şarkılar.


  • Sadece yazı yetmez, fotoğraf da görmek istiyorum diyorsanız tumblr hesabıma da beklerim...


Şarkı önerileri:

2 yorum:

  1. aa sen boşlukta mısın yaaa uzaya mı gitttin yoksaaa :) geçmiş olsun. lise bittiği için de kutlarım. en sevdiğin arkadaşlarını görürsün yine yaa. bol bol yüz tatil yap. piyano çalıyon muu :) şu yaşadığın olumsuz şeyler ne kii. yaa okulda mııı kii. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay keşke uzaya gitseydim ya (: Valla o kadar ilginç ve bir o kadar da kötü bir yıldı ki bu yıl. Her açıdan yani ama bütün olumsuzlukları arkamda bırakarak değer verdiklerimle devam etmeye çalışıyorum :))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.