Kışı Kim Sevmez Ki Zaten?

Aralık 28, 2017
   Yazın, en sıcak ayının (Ağustos) ortasında doğmama rağmen, kış aylarını her zaman daha çok sevmişimdir. Bütün o sıcaklık, kendimize birkaç beden büyük gelen kazakların içerisinde sıcak çikolata içerken geçirdiğim o günler, camdan dışarı baktığımda kar tanelerinin büyük bir sessizlik içerisinde gökyüzünden bize doğru inmeleri - en azından bu sene böyle, İzmir'de böyle bir manzarayla ne kadar istesem de asla karşılaşamıyorum maalesef.

   Bütün bu hayaller, yaşanmışlıklar, istekler beni benden alıyor. Onları düşünmek bile içimdeki mutluluğu arttırıyor ve huzur doluyorum. Camın önünde kendimi çay içip kitap okurken hayal ediyorum. Yılbaşı ağacını süsleyip gece yanına geldiğimde onun ışığıyla etrafı görmeyi seviyorum. 

   Yılbaşında aileler bir araya gelirler. Hediyeler dağıtılır. Herkesin mutlu olacak bir sebebi oluşur bir anda. Şöminenin önünde toplanılır, oturulur, sohbet edilir. 
         

    Bir de kendimi küçük bir kulübede hayal ederim bazen. Her yerde karın olduğu, ağaçların arasından görünmeyen, herkesten her şeyden uzakta küçük bir kış kulübesi. Her tarafı güzelce süslenmiş. İçerisinde küçük bir soba var. Marshmallow kızartıyoruz üzerinde. Sıcak çikolatalarımızdan yudumlarken bir yandan da onları yiyoruz.

   Güzeldir yani kış ayları. Herkesi biraraya getirdiğine inanırım ben. Dışarıya çıkıp tatil yapmaktansa evde kalıp anın keyfini çıkartmayı tercih ederim. Dışarıda kar olsun, yağmur olsun. Ben üzülmem bunlara, aksine sevinirim. Havanın kapalı olmasına, bardaktan boşalırcasına yağmur yağmasına. Huzurlu yapar bunlar beni, mutluluk verirler bana. Camın önünde kitap okumak, yazı yazmak, Sims oynamak - Sims, küçüklüğümden beri her cd'sini aldığım ve asla vazgeçemediğim bir oyun olmuştur benim için. Kısacası yaz ayları aslında soğuk gelir bana kış aylarına nazaran. Mutluluk vermek yerine alır enerjimi içimden. Kış insanıyım ben. Severim kışı. Kendi içime çekilmeyi.


Yazılar dışında fotoğraflara karşı bir sevginiz de varsa sizi tumblr hesabıma da beklerim.

Şarkı önerisi:
  • Sia - Snowman (siz de kar yağarken yazı yazmayı seviyorsanız, sizin ve kendim için mükemmel şarkıyı buldum galiba)

12 yorum:

  1. Ben kışı sevmem ama yazınızı okuyunca aileyle bir arada olma fikri hoşuma gitti. hiç de aklıma gelmemişti kışın bu yanı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl aile kısmıdır ya zaten insanları da çeken :)

      Sil
  2. Ağustos ayında doğdum ben de ama buna rağmen kış mevsimini daha çok severim kar olmazsa olmazım sıcak çikolata da öyle kulübe olsa muazzam olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba yazın doğanlar kışı daha bi çok seviyo ^-^

      Sil
  3. Daha önce de yorum yazdım ama sayfa dondu bu kar taneleri çok tatlı ama sayfa inanılmaz ağır olmuş(cepten).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa, o zaman yeni yıldan sonra kaldırayım onları, teşekkür ederim uyarınız için :)

      Sil
  4. Ne güzel anlatmışsınız. Kış mevsimini sevmeyenler bile sever hale gelir
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Kış mevsimine duyduğum aşk başka hiçbir şeye karşı yok galiba ^-^

      Sil
  5. bir kış çocuğu olarak ben bayılırım kışa ama çoğu sevmez bu mevsimi

    YanıtlaSil
  6. Geçen seneye kadar ben de kışı çok seviyordum ama bu sene sanırım huyum değişti şu an pek sevmiyorum gibi geliyor. Belki kar yağmaya başlayıp her yer yine o bembeyaz güzel örtü ile kaplanırsa tekrar bağlanabilirim bu soğuk aylara. Yazı çabuk özledim sanırım, ondan böyle oldu. Yaza doyamadım bu yıl.
    Bu arada fotoğraflar gerçekten çok güzelmiş. Yukarıdan yağan kar taneleri ile okuması bir hayli keyifli oldu. Benim blogda da var şu an yukarıdan yağan kar; ama Kiremithanem'in dediği gibi yeni yıl geçtikten sonra kaldıracağım sanırım çünkü mobil üzerinden yavaşlatıyor sayfaları...
    Bana da beklerim, bakalım benim kar kristallerini beğenecek misin :)
    Bol kar manzaralı günler dilerim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle kar özlemindendir o :)
      Evet, ben de aynı şeyi düşündüm, yeni yıldan sonra kaldırılması gerekiyor eğer o kadar etkisi oluyorsa :(
      Hemen geliyorum ben de merak içinde ^-^

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.