Ara Tatil Meydan Okuması || Yazı Yazmak vs. Kitap Okumak

Ocak 06, 2018
   Her perşembe yayınladığım yazı düzenini bu tatilde birazcık değiştirebilirim diye düşündüm. Çünkü gerçekten çok fazla boş vaktim olacak ve yazılarımı yayınlamak için bir hafta bekleyecek kadar sabırlı kesinlikle olamam.

   Bir aylık kocaman bir tatil var önümde ve ben bu tatili olabildiğince sorumsuz geçirmek istiyorum. Derslerden, sınavlardan, finallerden o kadar çok sıkıldım ki gerçekten kendime stres yapacak bir şey istemiyorum. Bu yüzden de tam bir ayım olduğu için kendime meydan okumaya karar verdim. Bir aylık süre içerisinde hem olabildiğince yazı yazacağım hem de kitap okuyacağım.

   Ayın 6'sından (bugün) başlayıp, 30 gün süre ile (yanlış hesaplamadıysam 4 Şubat'a kadar) iki, küçük challenge koyuyorum kendime:

  • Öncelikle okuma ile başlarsak: günde en az 100 sayfa kitap okumam gerektiğine inanıyorum. Böylelikle okula geri dönene kadar 3000 sayfa kitap okumam gerekiyor. Bu da yaklaşık 10 tane kitap edebilir (ortalama sayfa sayısının 300 olduğunu düşünürsek tabii ki)
  • İkinci olarak da yazma

   Kendime yaptığım bu meydan okumadan biraz zorlanacağımın farkındayım. Ama uzun süredir ilk defa gerçekten tutkuyla sevdiğim şeyler tarafından zorlanacağım. Zorunluluktan, not kaygısından yaptığım şeyler tarafından değil.

   Yazma meydan okumasını yapmak isteyen olursa lütfen benimle beraber sizler de başlayın. Amaç bu yazdıklarımızın nasıl olduğu ya bu yazıları yayınlamak değil. Amaç yazma pratiğimizi ilginç konular ile geliştirmek. O yüzden lütfen herkes katılsın ve lütfen bana haber versin :)


Yazılar dışında fotoğraflara karşı bir sevginiz de varsa sizi tumblr hesabıma da beklerim.

Şarkı önerisi:

11 yorum:

  1. Ben de bir sürü hedef koymuştum. Bazen ağır gelip aksatılabiliyor; ama bunlar yapmam gereken şeyler. İlk olarak düzenli blog takibi ve haftada 3 blog yazısı hedefi koydum. Kitap okumamda herhangi bir değişim yapmadım. Her gün okumam benim için yeterli. Zaten tatilde en az 50 sayfa okunuyor. Bir de günde 2 saat kadar ders çalışmaya karar verdim. Bu bazen zorluyor. :) Haber takibini de aksatmayacağıma söz verdim kendime. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aksayabiliyor ama bir kere aksadı diye salmamak gerekiyor yine dee. Çok güzel hedefler bunlar da ben daha sade tutmaya karar verdim :D

      Sil
  2. Harikaaa :)) Ben yakın zamanda işe başladım ve Ankara’dan Yalova’ya taşındık alt yapı yüzünden internetimiz de yok artık . Yazmaya çok vakit bulamıyorum. Aslında yazmaya bulurum da gezi yazıları yazdığımdan fotoğrafları düzenlemek çok uzun zaman alıyor ve ben yazı yazma fırsatını pek bulamıyorum. Evde zaten telefonumda ne kadar internet varsa 😂😂😂 İş yerinde işim olmadığı zamanlar eh işte ilgileniyorum ama yazmak her ne konuda olursa olsun çok çok keyifli . Hedeflerin çok güzel. Kitap okumayı da çok severim . Sana yürekten başarılar diliyorum ☺️☺️🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet olmaması aslında yazı yazmak için ideal bir zaman oluyor. Belki de yeni yazılar da denemelisiniz :) Çok teşekkür ederim, size de yazılarınızda iyi eğlenceler :)

      Sil
  3. Artık temiz bir planlama yapmam gerekiyor hayatımda yeniliklere izin vermek lazım
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni planlar yapılıyor da onları uygulamak zor oluyor maalesef :(

      Sil
  4. Merhabalar, blog keşit etkinliği başlattım. Katılırsanız çok memnun olurum!
    Sevgilerimle!B.
    https://benirva.blogspot.com.tr/2018/01/blog-kesif-etkinligi-suresiz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Seve seve katılırım tabiki de :) Teşekkürler ^-^

      Sil
  5. Yazı yazmak da okumak da ikisi de süper... Ayrım yapamadım. :)
    :)
    Ben de bekliyorum bloguma! :)

    YanıtlaSil
  6. Fotoğrafları kendin mi çekiyorsun? Tumblr kullanmıyorum ama çok güzeller ^^
    Ah, şu düzen fikirleri... Ben de artık bir yerden başlasam iyi olacak. Umarım hedeflerini gerçekleştirebilirsin :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.