Tutuldum kaldım, şimdi ne yapıyoruz?

Temmuz 25, 2018

   Her zaman yazı yazamıyorum aslında. Bazen canım o kadar sıkkın oluyor ki içimdeki her şeyi yazıya dökmek istiyorum, kimsenin bilmesini istemiyorum. Ancak bazen de, yine canımın inanılmaz sıkkın olduğu zamanlardan biri de, sanki hiçbir güç bana yazı yazdıramaz gibi hissediyorum. Bu anlarda kendimi biraz zorlamam gerektiğini düşünüyorum artık. Çünkü yazmayınca aklımdan kendi kendime fikirler üretiyorum. Ve emin olun bu fikirlerin hiçbiri mantıklı ya da iyi fikirler değil. Hemen aklınıza kötü şeyler gelmesin. Genel olarak özetlersem, karşımdaki insanın yaptığı bir davranışın sebepleri konusunda çalıştırıyorum hayal gücümü.

   Aslında seviyorum bu aralar da böyle yazmayı. Belki blogumu daha önceden takip edenler bilirler (sağ taraftaki yerde "arşiv" var, oradan istediğiniz her şeyi okuyabilirsiniiiz), ben daha önce şiir, deneme, hikaye vb. tarzında yazılar yazardım. Şaka bir yana gerçekten, bu şekilde konuşurmuşcasına pek yazmazdım. Ama bu aralar tarzımı değiştirip kendimi aştım. Neden mi? SIKILDIM ÇÜNKÜ. TIKANDIM.

   Yazar tıkanıklığı diye bir şey var, belki duymuşsunuzdur. Ben de kendimi şu anda küçük bir yazar ilan ederek kendimi bu aralar (kesinlikle bu aralar değil, okul sayesinde yaklaşık 6 - 7 aydır) bu durumda hissediyorum. Ne içimden yazmak geliyor ne de yazmak için oturunca yazacak konu bulabiliyorum. Kendimi aynı yandaki adam gibi hissediyorum kısaca.

   Ama buna da bir çözüm buldum gibi. En azından şimdilik bu yöntem işe yarıyor. Çünkü baksanıza, geri döndüğümden beri baya yazı yazıyorum. Yöntemin ne diye sorarsanız, başta da söylediğim gibi aslında: KENDİMİ YAZI YAZMAYA ZORLUYORUM. 

   Aslında bunu yapması zor. Gerçekten. Kendini soğutmaktan korkutuyor insan. Ama bilgisayarınızın ya da defterinizin başına oturup o anda aklınızdan ne geçiyorsa onu yazmaya başlarsanız gerçekten başarıyorsunuz bunu. Ve bir süre sonra bir de bakmışsınız sayfalarca yazı yazmışsınız. (Aynı şimdiki gibi, bu kadar uzun olduğu için hepinizden özür dileriiim, ama durduramadım bu sefer de kendimi).

   Umarım bu tıkanıklığı hiçbiriniz yaşamazsınız, bilgisayarın başına oturunca hemencecik mükemmel şeyler yazmaya başlarsınız..

11 yorum:

  1. Oluyor zaman zaman. Bir aydır bir yazı yazabildim. Biraz şartlar biraz ortam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Şartlar, ortam derken unutuyoruz

      Sil
  2. Evet yazmak sadece ilham gelmesi değil, hatta düzenli olarak yazıyorsan bir süre sonra ilham değil de disiplin ön plana geçiyor. Ben kendimi şu aralar disipline etmeye çalışıyorumda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de şu anki amacım disiplin, umarım olur :)

      Sil
  3. Yazıyı okurken bir an kendi düşüncelerimi okuyormuş gibi hissettim. Maalesef yalnız değilsin.:) ama senin bu yöntem bende de işe yarıyor. O an aklıma ne düşüyorsa onu yazıyorum. Vee kendiliğinden gelen duyguların sonu olmuyor. Yaz yaz bitmez.:)) ve bu tarz yazılar daha çok samimi ve eğlenceli geliyor bana.:))
    Kolay gelsin🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar cidden ben de çok seviyorum bu tarz yazıları :) Çok teşekkür ederiim ^-^

      Sil
  4. Bende de oluyor, yazmayacağım illa yazmayacağım diyorum kendime, ama yazmaya başladığımda kendimi durduramıyorum. Yazmak benim favorim ama yazmaya başlamazsam içimdeki ses "başlama..." demeye devam edecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin öyle. Başlasak bırakamayacağız ama en büyük sorunumuz da başlamak maalesef

      Sil
  5. Biraz okumak bana hep ilham vermiştir. Denemeni tavsiye ederim. Buralara gelirim arada bana da uğrarsan sevinizim ^.^

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş ama başlamak için en geç vakitte bile daha çok erkenmiş gibi yapabiliriz hallederiz gibi düşüncelere kapılıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Bende de oluyor dediğiniz.nedense bu ay uzun zamandır hiç bir post paylaşmadığımı fark ettim.yaklaşık 2 yıldır paylaşım yapmamışım.1 aydır yeniden başladım kaldığım yerden.Bazen bir soğukluk oluyor işte.. Bana da beklerim.Yorumunuzla taçlandırır iseniz sevinirim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.